• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Slipp mygg och fästingar i sommar – 4 tips

  Sommar och sol – och små, irriterande sommarplågor. När vi drömmer om sommaren förtränger vi ofta att årstiden även innebär besök av både fästingar och myggor, men det finns sätt att skydda sig mot dem.

  Slipp mygg och fästingar i sommar – 4 tips

  1. Sätt nät i fönster och dörrar

  Under sommaren har vi gärna fönster och dörrar öppna, men hur härligt det än är så ångrar man sig lätt när hemmet är fullt av mygg eller andra flygande småkryp när man ska gå och lägga sig. Ha därför myggnät i fönster och dörrar som du vill kunna öppna, så får du både myggfritt och frisk luft. 

  2. Vaccinera dig

  Mot myggbett kan du inte vaccinera dig, och inte heller mot den fästingburna sjukdomen borrelia. Däremot kan du vaccinera dig mot TBE, en fästingburen hjärnhinneinflammation. Så vistas du i områden med fästingar bör du fundera över att ta dina sprutor för att vara på den säkra sidan.

  3. Välj rätt kläder

  Ska du ut i skogen eller i andra insektstäta miljöer är det en bra idé att använda långbyxor, långärmad tröja och höga strumpor som du drar över byxbenen. Det gör det svårare för både myggen och fästingarna att hitta huden. Kläderna får gärna vara ljusa eftersom det visat sig att myggor oftare dras till mörka färger. Med ljusa kläder är det dessutom lättare att upptäcka om en fästing skulle krypa på dig!

  4. Bra insektsmedel

  Även om småkrypen kan vara irriterande får du inte låta de hindra dig från att njuta av sommaren utomhus! Idag finns det flera insektsmedel som lätt kan packas ner vart än du ska! Här är tips på tre produkter:

  FästingFritt spray, 100 ml
  FästingFritt spray från Silverline är en ny produktserie baserad på citroneukalyptusolja som ger ett effektivt skydd mot fästingar i minst 6 timmar. Innehåller Aloe Vera som är mjukgörande och verkar läkande på huden. FästingFritt Spray är ett vattenfast och svettresistent fästingmedel som enkelt appliceras på huden och är lätt att ha med sig. Sprayen kan även användas utanpå kläderna. Kan användas på barn från 1 års ålder.

  MyggFritt spray, 100ml och MyggFritt lotion, 100ml
  MyggFritt från Silverline är en ny produktserie baserad på citroneukalyptusolja som ger ett effektivt skydd mot mygg i minst 6 timmar. Innehåller Aloe Vera som är mjukgörande och verkar läkande på huden. MyggFritt Spray och lotion är ett vattenfast och svettresistent myggmedel som enkelt appliceras på huden och är lätt att ha med sig. Sprayen kan även användas utanpå kläderna. Kan användas på barn från 1 års ålder.

  Läs mer om Silverlines mygg- och fästingmedel här!

  Biocider skall användas på ett säkert sätt. Läs alltid etiketten och produktinformationen före användning.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!