Du behöver

    Botten:

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl vatten ca 37
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 msk bakpulver
  • 6.5 dl vetemjöl special
  • Fyllning:

  • 400 g kronfågel kycklingfärs
  • 1 st påse tacokrydda spice mix
  • 150 g tomatketchup
  • 1 st mozzarellaost påse riven
  • körsbärstomater

Gör så här

1
Smula ner jästen i en större matberedarskål. Tillsätt lite vatten och kör några varv tills jästen har löst sig. Tillsätt resterande vatten, salt och olja. Kör på låg hastighet ner mjölet blandat med bakpulver, först hälften och sedan resterande, lite i taget tills det blir en lätt, smidig deg el. tillred degen för hand i en bunke. Stjälp upp degen och låt den jäsa övertäckt i ca 20 min. Tillred under tiden fyllningen. Stek färsen smulig, tillsätt tacomix enligt anvisning på förpackningen. Dela degen och platta ut dem anpassat till två bakpappersklädda runda formar ca 26 cm i diameter eller i en långpanna. Låt jäsa ytterligare ca 20 min. Ringla över önskad mängd ketchup och fördela över färsen. Strö över riven ost. Grädda i 225° C i ca 20 min el. tills den ser frasig ut och fått fin färg. Serveras med en sallad.
2
3
Smaklig måltid!

Recept // Fler kyckling & fågelrecept