Portioner
4 portioner

Du behöver

  • 700 g färskpotatis
  • 250 g grön sparris
  • 1 msk smör
  • 2 salladslökar
  • 1 färsk rödlök
  • 8 rädisor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Salt, peppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl grovriven parmesanost

Gör så här

1

Skrubba och koka potatisen. Häll av vattnet och ånga den torr.

2

Bryt av den nedersta biten på sparrisen och dela sparrisen i bitar. Stek den mjuk i smör.

3

Skölj och skiva salladslök och rödlök. Skiva rädisorna.

4

Blanda vitlök, vinäger, olja, salt och peppar i en stor skål.

5

Vänd i potatis, sparris, salladslök, rödlök och rädisor. Toppa med persilja, klickar av crème fraiche och riven parmesanost.