Du behöver
- 900 g färskpotatis
- 2 msk olivolja
- Salt, peppar
- 1 dl finriven parmesanost Aioli
- 2 äggulor
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk dijonsenap
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 dl rapsolja Tillbehör
- 25 g smör, rumsvarmt
- 1 citron, skalet
- 4 bitar laxfilé
- 65 g babyspenat Ugn
- 225°
Gör så här
Skrubba och skiva potatisen i tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja. Krydda med salt och peppar och strö över riven parmesanost.
Baka i ugnen i ca 40 minuter tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Aioli: Lägg äggulorna i en skål. Riv i vitlöken och tillsätt senap och citronsaft. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Blanda smör med citronskal, salt och peppar. Lägg laxen i en form och klicka på smöret. Baka i ugnen i 15 minuter.
Skölj och slunga spenaten torr. Lägg upp på ett fat och lägg på laxen. Servera med parmesanpotatis och aioli.