Portioner
4 portioner

Du behöver

  • 900 g färskpotatis
  • 2 msk olivolja
  • Salt, peppar
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Aioli
  • 2 äggulor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 dl rapsolja
  • Tillbehör
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 citron, skalet
  • 4 bitar laxfilé
  • 65 g babyspenat
  • Ugn
  • 225°

Gör så här

1

Skrubba och skiva potatisen i tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja. Krydda med salt och peppar och strö över riven parmesanost.

2

Baka i ugnen i ca 40 minuter tills potatisen är mjuk och fått fin färg.

3

Aioli: Lägg äggulorna i en skål. Riv i vitlöken och tillsätt senap och citronsaft. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Blanda smör med citronskal, salt och peppar. Lägg laxen i en form och klicka på smöret. Baka i ugnen i 15 minuter.

5

Skölj och slunga ­spenaten torr. Lägg upp på ett fat och lägg på laxen. Servera med parmesanpotatis och aioli.