Du behöver
- 225 g smör, rumsvarmt
- 3 dl strösocker
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 1 ½ msk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
- 1 apelsin, finrivet skal
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 5 msk kakaopulver Marinerade bär
- 250 g jordgubbar
- 3 msk strösocker
- 2 msk råsocker
- 2 msk råsocker 1 msk apelsinlikör Garnering
- 50 g mörk choklad, hackad
- 50 g vit choklad, hackad
Gör så här
Marinerade bär: Ansa jordgubbarna och skär dem i bitar. Blanda jordgubbar och allt socker. Marinera i rumstemperatur i ca 2 timmar. Smaka av med likör före servering.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och socker vitt och pösigt. Vispa i äggen, ett i taget. Tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop.
Blanda i vaniljpulver och apelsinskal. Sikta ner mjölet blandat med bakpulvret, blanda till en jämn smet. Lägg hälften av smeten i en bunke och ställ åt sidan.
Blanda resten av smeten med resten av mjölken. Sikta ner kakaopulvret och blanda till en jämn smet.
Fördela hälften av choklad- smeten i en smord och bröad kakform, ca 2 liter. Klicka över den ljusa smeten. Klicka över chokladsmeten. Dra genom smeten med en gaffel.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 50-60 minuter eller tills den är genomgräddad, känn med provsticka. Låt svalna och lägg den på ett serveringsfat.
Garnering Smält de båda chokladsorterna var för sig och ringla över kakan. Låt glasyren stelna.
Servera kakan med marinerade jordgubbarna.