Du behöver
- 100 g kylskåpskallt smör
- 1/2 dl strösocker
- 1 litet ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 1 3/4 dl vetemjöl + till utbakningen Fyllning
- 125 g vit choklad, hackad
- 200 g färskost, t ex Philadelphia
- Ca 1 dl vispgrädde Garnering
- 8-10 jordgubbar
- Myntablad
- Florsocker
Gör så här
Mixa ihop smör och socker i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt ägget och kör tills allt blandas.
Mixa i mandelmjölet. Tillsätt vetemjölet och mixa ihop till en deg. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst ca 45 minuter eller över natten
Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma den till rulle och dela den i 16-18 jämnstora bitar.
Tryck ut degbitarna i veckade kakformar. Ställ formarna i en långpanna och ställ kallt i ca 30 minuter.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 10–12 minuter eller tills de fått fin färg. Stjälp upp dem och låt kallna.
Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna men inte stelna.
Vispa färskosten smidig i en bunke, använd elvisp. Tillsätt chokladen och vispa ihop. Tillsätt grädden i 2-3 omgångar, vispa till en fluffig kräm.
Garnering: Hacka jordgubbarna fint. Fyll musslorna med spritsad kräm och förvara kallt. Toppa med jordgubbar, garnera med mynta och sikta över florsocker precis före servering.