Tillagningstid
2 timmar
Portioner
15-18 musslor

Du behöver

  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 litet ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 3/4 dl vetemjöl + till utbakningen
  • Fyllning
  • 125 g vit choklad, hackad
  • 200 g färskost, t ex Philadelphia
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 8-10 jordgubbar
  • Myntablad
  • Florsocker

Gör så här

1

Mixa ihop smör och socker i en matberedare monterad med en kniv. Tillsätt ägget och kör tills allt blandas.

2

Mixa i mandelmjölet. Tillsätt vetemjölet och mixa ihop till en deg. Lägg den i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst ca 45 minuter eller över natten

3

Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma den till rulle och dela den i 16-18 jämnstora bitar.

4

Tryck ut degbitarna i veckade kakformar. Ställ formarna i en långpanna och ställ kallt i ca 30 minuter.

5

Grädda kakorna i mitten av ugnen i 200 grader i 10–12 minuter eller tills de fått fin färg. Stjälp upp dem och låt kallna.

6

Fyllning: Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna men inte stelna.

7

Vispa färskosten smidig i en bunke, använd elvisp. Tillsätt chokladen och vispa ihop. Tillsätt grädden i 2-3 omgångar, vispa till en fluffig kräm.

8

Garnering: Hacka jordgubbarna fint. Fyll musslorna med spritsad kräm och förvara kallt. Toppa med jordgubbar, garnera med mynta och sikta över florsocker precis före servering.