Här är två till recept av Rickard Söderberg!

Tillbehör till denna gryta: Läckert blomkålsmos

Till efterrätt: Sockerfri fransk chokladmoussetårta

LÄS ÄVEN: Hemma i köket hos Rickard Söderberg: ”Ha kul, så blir det gott!”

Portioner
1 rejäl sats + matlådor i veckan

Du behöver

  • 200 g pulled Oumph!
  • 200 g hela champinjoner
  • 100 g hela steklökar, skalade
  • 1 stor gul lök
  • 1 morot
  • Vitlök och timjan efter smak
  • (Minst) 5 dl rött vin
  • 1 krm xantangummi (finns i ­välsorterade livsmedelsbutiker)
  • 2 msk tomatpuré
  • Hackad persilja
  • Mängder av smör eller olja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här

1

Lägg Oumph-bitarna i en långpanna i ugnen med generösa mänder smör eller olja. Rosta i 180 grader i cirka 30 minuter. Salta och peppra bitarna. Stek champinjoner och steklök tills de får färg och lägg åt sidan tillsammans med Oumph-bitarna.

2

Finhacka gul lök och moroten och stek ordentligt i panna. För över till en stor gryta och tillsätt rejält med vitlök och timjan. Häll på vinet och sjud under lock i minst 30 minuter, gärna längre.

3

Rör ut xantangummit i tomatpurén och blanda genast ner i såsen. När allt tjocknat efter några minuter – vänd ner steklök, champinjoner och Oumph-bitar.

4

Smaka av med salt och peppar och strö persilja över rätten.

5

Tips! Vill du ge illusionen av bacon kan du tillsätta lite ”liquid smoke”.