Här är två till recept av Rickard Söderberg!
Tillbehör till denna gryta: Läckert blomkålsmos
Till efterrätt: Sockerfri fransk chokladmoussetårta
LÄS ÄVEN: Hemma i köket hos Rickard Söderberg: ”Ha kul, så blir det gott!”
Du behöver
- 200 g pulled Oumph!
- 200 g hela champinjoner
- 100 g hela steklökar, skalade
- 1 stor gul lök
- 1 morot
- Vitlök och timjan efter smak
- (Minst) 5 dl rött vin
- 1 krm xantangummi (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
- 2 msk tomatpuré
- Hackad persilja
- Mängder av smör eller olja
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
Lägg Oumph-bitarna i en långpanna i ugnen med generösa mänder smör eller olja. Rosta i 180 grader i cirka 30 minuter. Salta och peppra bitarna. Stek champinjoner och steklök tills de får färg och lägg åt sidan tillsammans med Oumph-bitarna.
Finhacka gul lök och moroten och stek ordentligt i panna. För över till en stor gryta och tillsätt rejält med vitlök och timjan. Häll på vinet och sjud under lock i minst 30 minuter, gärna längre.
Rör ut xantangummit i tomatpurén och blanda genast ner i såsen. När allt tjocknat efter några minuter – vänd ner steklök, champinjoner och Oumph-bitar.
Smaka av med salt och peppar och strö persilja över rätten.
Tips! Vill du ge illusionen av bacon kan du tillsätta lite ”liquid smoke”.