Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 125 g smör, i bitar
- 3 msk kallt vatten Fyllning
- 2 gula lökar
- 1 msk smör
- 4 msk pesto
- 100 g riven Västerbottensost
- ½ dl hackad basilika
- 200 g körsbärstomater, gula och röda, delade Ugn
- 200°
Gör så här
Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga bottnen. Ställ i frys i 30 minuter.
Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning: Skala och skiva löken, fräs den mjuk i smör. Bred ut pesto i pajskalet, lägg i löken. Strö över osten.
Strö över basilika och lägg på tomater. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.