Portioner
8 bitar

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör, i bitar
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 4 msk pesto
  • 100 g riven Väster­bottensost
  • ½ dl hackad basilika
  • 200 g körsbärstomater, gula och röda, delade
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Blanda mjöl och smör till en smulig deg, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg.

2

Tryck ut degen i en pajform, 23 cm i dia­meter. Nagga bottnen. Ställ i frys i 30 minuter.

3

Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

4

Fyllning: Skala och skiva löken, fräs den mjuk i smör. Bred ut pesto i pajskalet, lägg i löken. Strö över osten.

5

Strö över basilika och lägg på tomater. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.