Smetana
… är en naturell, krämig och syrad grädde. Den kan användas på samma sätt som crème fraiche, matyoghurt och gräddfil.
Du behöver
- 800 färskpotatis
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 6 ägg
- 100 g riven Prästost
- Salt och peppar
- 1 dl smetana
- 80 g löjrom
- ½ rödlök, hackad
- Gräslök
- Dill Ugn
- 200°
Gör så här
Skrubba potatisen och skär i ½ cm tjocka skivor. Koka den precis mjuk i ca 10 minuter, och ånga av.
Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i smör. Lägg i vitlök och potatis och stek någon minut till.
Vispa upp äggen. Vispa i ost, salt och peppar. Häll det i stekpannan och blanda om. Grädda i 30 minuter tills äggen stelnat.
Låt frittatan svalna och toppa med smetana, löjrom, rödlök, gräslök och dill.