Smetana

… är en naturell, krämig och syrad grädde. Den kan användas på samma sätt som crème fraiche, matyoghurt och gräddfil.

Portioner
8 bufféportioner

Du behöver

  • 800 färskpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 6 ägg
  • 100 g riven Prästost
  • Salt och peppar
  • 1 dl smetana
  • 80 g löjrom
  • ½ rödlök, hackad
  • Gräslök
  • Dill
  • Ugn
  • 200°

Gör så här

1

Skrubba potatisen och skär i ½ cm tjocka skivor. Koka den precis mjuk i ca 10 minuter, och ånga av.

2

Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken mjuk i smör. Lägg i vitlök och potatis och stek någon minut till.

3

Vispa upp äggen. Vispa i ost, salt och peppar. Häll det i stekpannan och blanda om. Grädda i 30 minuter tills äggen stelnat.

4

Låt frittatan svalna och toppa med smetana, löjrom, rödlök, gräslök och dill.