Du behöver
- 1 förpackning utkavlad pajdeg
- 1 lök
- 1 morot
- 1 liten zucchini, 250 g
- 3 msk olivolja
- 150 g nötfärs
- 1/2 hönsbuljongtärning Äggsmet
- 2 ägg
- 2 dl grädde eller 1 dl grädde + 1 dl mjölk
- 75 g riven ost
- ½ msk strimlad persilja Topping
- 6 cherrytomater, gärna på kvist
- 1 tsk olivolja
- Flingsalt, nymalen svartpeppar färska örter, t ex körvel Ugn
- 225⁰
Gör så här
Klä 2 portionsstora pajformar, ca 13 cm i diameter, med dubbelvikt pajdeg (överbliven deg kan frysas in). Ställ kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajerna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut pajerna. Sänk ugnstemperaturen till 175⁰.
Skala och hacka löken och moroten. Ansa och skär zucchinin i små tärningar. Fräs lök och morötter i hälften av oljan ca 5 minuter. Tillsätt zucchini och fräs ca 3 minuter. Ta upp det frästa på en tallrik.
Fräs färsen smulig i resten av oljan ca 5 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs ca 1 minut. Blanda i grönsakerna.
Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten. Varva fyllning och äggsmet i pajformarna, avsluta med äggsmet. Toppa med tomaterna. Pensla tomaterna med oljan.
Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äggsmeten stannat och pajerna fått fin färg. Salta, peppra och toppa med örter.