Du behöver

  • 1 förpackning utkavlad pajdeg
  • 1 lök
  • 1 morot
  • 1 liten zucchini, 250 g
  • 3 msk olivolja
  • 150 g nötfärs
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • Äggsmet
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde eller 1 dl grädde + 1 dl mjölk
  • 75 g riven ost
  • ½ msk strimlad persilja
  • Topping
  • 6 cherrytomater, gärna på kvist
  • 1 tsk olivolja
  • Flingsalt, nymalen svartpeppar färska örter, t ex körvel
  • Ugn
  • 225⁰

Gör så här

1

Klä 2 portionsstora pajformar, ca 13 cm i diameter, med dubbelvikt pajdeg (överbliven deg kan frysas in). Ställ kallt ca 15 minuter. Förgrädda pajerna i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut pajerna. Sänk ugnstemperaturen till 175⁰.

2

Skala och hacka löken och moroten. Ansa och skär zucchinin i små tärningar. Fräs lök och morötter i hälften av oljan ca 5 minuter. Tillsätt zucchini och fräs ca 3 minuter. Ta upp det frästa på en tallrik.

3

Fräs färsen smulig i resten av oljan ca 5 minuter. Smula ner buljongtärningen och fräs ca 1 minut. Blanda i grönsakerna.

4

Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten. Varva fyllning och äggsmet i pajformarna, avsluta med äggsmet. Toppa med tomaterna. Pensla tomaterna med oljan.

5

Grädda pajerna i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äggsmeten stannat och pajerna fått fin färg. Salta, peppra och toppa med örter.