Du behöver

  • 300 g kycklinglårfiléer
  • 3–4 medelstora potatisar
  • 4–6 vitlöksklyftor
  • Flingsalt
  • 1/2 tsk citronpeppar
  • 1 liten knippa timjan
  • Saft av 1 citron
  • 2–3 msk olivolja
  • Extra grönsaker
  • 1 liten zucchini, ca 250 g
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Servering och garnering
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 2 skivor citron
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk finhackad persilja
  • Ugn
  • 200⁰

Gör så här

1

Lägg kycklingen i en långpanna med bakplåtspapper. Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg potatis och vitlök runtom kycklingen. Salta och peppra. Toppa med timjan (spara lite timjan till garnering). Ringla över citronsaft och olja.

2

Låt marinera i rumstemperatur 15 minuter. Förbered grönsakerna under tiden. Ansa och skär zucchini i tärningar. Dela, kärna ur och tärna paprikan.

3

Sätt långpannan i mitten av ugnen 25 minuter. Rör om en gång under tillagningstiden.

4

Ta ut pannan. Toppa potatisen med zucchini och paprika, ringla över oljan, salta och sätt formen i ugnen ytterligare ca 15 minuter eller tills allt är klart, rör om 1–2 gånger under tillagningstiden.

5

Toppa allt-i-ett rätten med rödlök och citronskivorna skurna i små bitar. Garnera med sparad timjan. Servera med crème fraiche eller yoghurt, med vitlök, toppad med persilja.