Du behöver
- 300 g kycklinglårfiléer
- 3–4 medelstora potatisar
- 4–6 vitlöksklyftor
- Flingsalt
- 1/2 tsk citronpeppar
- 1 liten knippa timjan
- Saft av 1 citron
- 2–3 msk olivolja Extra grönsaker
- 1 liten zucchini, ca 250 g
- 1 röd paprika
- 1 msk olivolja
- Salt Servering och garnering
- 1 liten finhackad rödlök
- 2 skivor citron
- 1 dl crème fraiche
- 1/2 pressad vitlöksklyfta
- 1 tsk finhackad persilja Ugn
- 200⁰
Gör så här
Lägg kycklingen i en långpanna med bakplåtspapper. Skala och skär potatisen i tärningar. Lägg potatis och vitlök runtom kycklingen. Salta och peppra. Toppa med timjan (spara lite timjan till garnering). Ringla över citronsaft och olja.
Låt marinera i rumstemperatur 15 minuter. Förbered grönsakerna under tiden. Ansa och skär zucchini i tärningar. Dela, kärna ur och tärna paprikan.
Sätt långpannan i mitten av ugnen 25 minuter. Rör om en gång under tillagningstiden.
Ta ut pannan. Toppa potatisen med zucchini och paprika, ringla över oljan, salta och sätt formen i ugnen ytterligare ca 15 minuter eller tills allt är klart, rör om 1–2 gånger under tillagningstiden.
Toppa allt-i-ett rätten med rödlök och citronskivorna skurna i små bitar. Garnera med sparad timjan. Servera med crème fraiche eller yoghurt, med vitlök, toppad med persilja.