Du behöver
- 150 g torskfilé, 1 1/2 portionsbit
- 1 gul lök
- 2 morötter
- 1 röd paprika
- 2 medelstora potatisar
- 2 msk olivolja
- 1 buljongtärning, fisk- eller höns-
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl cornichoner (smågurkor)
- 12 oliver
- 4–5 marinerade syltlökar
- 6–7 dl kokande vatten
- Salt, peppar
- 1 dl skalade räkor
- 4 msk majonnäs
- ½ pressad vitlöksklyfta
- ¼ tsk citronsaft
- ½ msk finhackad persilja
- 1 krm chiliflingor Servering
- Crostini
Gör så här
Skär fisken i mindre bitar. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skala och tärna potatisen.
Värm upp oljan i en gryta. Fräs i löken utan att den tar färg 2–3 minuter. Tillsätt morötter och paprika och fräs ca 3 minuter, rör om då och då. Smula ner buljongtärningen och fräs ca 1 minut. Blanda i tomatpurén. Lägg i potatis, gurka, oliver och syltlök delad i halvor. Häll i hälften av vattnet, rör om, koka upp och sjud under lock ca 10 minuter eller tills grönsakerna är nästan mjuka.
Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Lägg fiskbitar i soppan och koka den ytterligare ca 5 minuter eller tills fisken är klar. Ta soppan från värmen. Lägg i räkorna och låt stå under lock ca 5 minuter.
Blanda majonnäs, vitlök och citronsaft.
Servera soppan garnerad med persiljan och toppad med majonnäsen. Garnera med chiliflingor. Crostini smakar bra till (små skivor med grillat eller rostat bröd).