Du behöver

  • 2 st sötpotatisar ca 800g
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,5 st röd chili
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 burk kokosmjölk 400g
  • salt och svartpeppar

Till servering

4 prt basmatiris
1 pkt färsk bladspenat

Gör så här

1

Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar. Skala och finhacka lök, vitlök och chilin. 

2

Hetta upp oljan i en rejäl kastrull och fräs finhackad lök, vitlök och chili i ett par minuter. Krydda med gurkmeja och ingefära och fräs i en minut. Tillsätt kokosmjölk och söt­potatis. Krydda med lite salt och peppar.

3

Sjud grytan under lock i 15–20 minuter tills sötpotatisen mjuknat. 

4

Koka under tiden ris och smaka av om det behövs mer salt och peppar i grytan.

5

Servera grytan med kokt ris och bladspenat.