Du behöver

  • 4 st medelstora sötpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Fetaostkräm

2 dl tjock yoghurt
150 g fetaost
6 st soltorkade tomater i olja
1 msk finhackad bladpersilja
1 st finhackade vitlöksklyftor
flingsalt och svartpeppar

Till servering

kålsallad med granatäpple
en god dressing

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tvätta sötpotatisarna med kallt vatten och torka torrt med hushållspapper. Lägg ut på en ugnsplåt och gnid in dem med olivolja och krydda med lite salt.

3

Baka i mitten av ugnen, 30–40 minuter, tills de är mjuka.

4

Fetaostkräm Tillsätt yoghurt i en bunke och mosa osten i mind­re bitar med en gaffel på ett fat, tillsätt osten i bunken. Finhacka tomaterna och tillsätt tillsammans med finhackad persilja och vitlök, och krydda med lite salt och peppar.

5

Gör ett kryss överst på varje sötpotatis med en vass kniv och tryck ihop så att det bildas en öppning. Använd en kökshandduk så att du inte bränner dig.

6

Toppa med fetaostkrämen och servera tillsammans med kålsallad, smaksatt med granatäpple, god dressing och rostade pumpakärnor.