Du behöver

Dipp

4 msk japansk soja
2 msk risvinäger
1 tsk rostade sesamfrön

Smet

2,5 dl rismjöl
4 msk maizena
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
0,5 tsk strösocker
1 tsk vitlök pressad
1 st ägg
2,5 dl vatten
1 tsk fisksås kan uteslutas
1 msk matolja att steka i

Fyllning

8 st salladslökar
3 st chilifrukter medelstora
2 dl räkor rensade

Gör så här

1

Dipp Blanda alla ingredienser till dippen i en skål. Låt stå i kylen så länge.

2

Smet Rör ihop rismjöl, maizena, bakpulver, salt och socker i en bunke. I en annan bunke, vispa ihop vitlök, ägg, vatten och eventuellt fisksås. Häll vätskan över mjölblandningen och vispa smeten slät. Kan stå någon timme i kylen, men inte längre, då kan smeten tunnas ut eller skikta sig. 

3

Skölj och skär salladslök i små ringar. Klyv chilifrukterna, kärna ur dem och skär i strimlor. Rensa räkorna. Lägg ner salladslök, chili och räkor i smeten och rör om.

4

Stek pannkakorna i lite olja i en plättlagg (eller större varianter i ett crêpejärn) i 1–1 1/2 minut på varje sida. De ska få fin färg och precis stelna inuti. Servera på en gång med dipp-sås att doppa i.


Kommentar:
Tips: Man kan tillsätta strimlad morot i smeten och ersätta räkorna med rensad kungskrabba eller tunnskivade pilgrimsmusslor. Det går också utmärkt att laga vegetariska varianter med exempelvis tunnskivad squash, rödlök, morot, grön sparris och mycket annat.