Du behöver

  • Picklad lök
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 1 st rödlök

Ärtröra

2 dl frysta gröna ärtor
1 dl färskost naturell
0,5 st citron ytterst finrivna skalet
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
4 st ägg
100 g smör
600 g potatis kokt
300 g varmrökt lax
1 dl dill grovt hackad

Till servering

knäckebröd

Gör så här

1

Picklad lök Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Skala under tiden löken och skär den i tunna klyftor. Lägg löken i lagen och låt svalna. 

2

ÄrtröraTina ärtorna enligt anvisningarna på förpackningen. Mosa ihop dem med osten eller mixa snabbt; det ska bli en grov massa. Rör ner citronskal, salt och peppar. 

3

Hårdkoka äggen. 

4

Lägg smöret i en liten kastrull och bryn det tills det blir gyllene och doftar nötigt. Passa noga och rör om då så att det inte bränns i botten. Häll upp smöret i en skål.

5

Skär potatisen i bitar och stek den i lite smör tills den får färg. Ta av pannan från värmen och lägg på bitar av varmrökt lax. Skala och hacka äggen och strö över. Toppa med dill och skeda över brynt smör.

Servera med knäckebröd och ärtröra.