Du behöver

  • 4 prt spagetti
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilifrukt
  • 3 msk olivolja
  • 125 g grönkål
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 50 g hyvlad parmesanost

Gör så här

1

Sätt igång pastakoket. Under tiden skalar du vitlöksklyft­orna och finhackar dem och chilin. Fräs någon minut på medelvärme i oljan; vitlöken ska inte ta färg. 

2

Skär bort den träiga mittnerven på grönkålen och skär resten i små bitar (om du inte använder färdigskuren på påse). Tillsätt grönkålen till vitlöks- och chilifräset och fräs i cirka 5 minuter eller tills grönkålen mjuknat. Krydda med salt och peppar.

3

 Vänd ner den nykokta pastan i pannan tillsammans med parmesanosten och blanda väl. Servera direkt.