Du behöver

  • gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1,75 dl strösocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl tjock yoghurt tex rysk eller turkisk

Garnering

125 g färska hallon
3 msk hackade pistaschnötter

Gör så här

1

Lägg gelatinet i en djup tallrik och häll på kallt vatten så att det täcker. Låt stå 5–10 minuter. 

2

Mät upp grädde, socker och vaniljpulver i en kastrull och blanda ihop. Låt blandningen sjuda upp under omrörning till första bubblan syns. Ta av från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i grädden, rör om tills de har smält. Låt svalna cirka 15 minuter, blanda sedan i yoghurten.

3

Fördela pannacottablandningen i 4 portionsstora glas eller skålar och ställ kallt att stelna 4–5 timmar, gärna över natten.

4

Garnera med hallon och hackade pistaschnötter.

5

Tips! För fastare konsistens på pannacottan, använd 3 gelatinblad. Pistaschnötterna kan ersättas med hasselnötter


Kommentar:
Yoghurten ger fräsch smak och lite syra till den härligt krämiga pannacottan. Vi toppar med färska hallon och får tugg och nötighet från pistaschnötter.