Du behöver

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl socker
  • 1 st ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1.75 dl vetemjöl + extra till utbakningen

Till servering

1 burk dulce de leche (karamelliserad kondenserad mjölk)
1 st sats vit chokladkräm
vita chokladspån

Gör så här

1

Rör smör och socker poröst, använd elvisp. Blanda ner ägg och mandelmjöl. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

2

Forma degen till en rulle på mjölat bakbord. Dela rullen i 20 lika stora bitar.

3

Tryck ut degbitarna i mandelmusselformar. Grädda dem i mitten av ugnen, 10–12 minuter. Stjälp upp formarna och låt kakorna kallna.

4

Fyll med dulce de leche eller vit chokladkräm, toppa med chokladspån. Servera genast.


Kommentar:
Mandelmusslor är för många ett måste på dessertbordet. Vi fyller dem med dulce de leche eller vit chokladkräm.