Du behöver

  • 600 g färskpotatisar
  • 1 st knippe dill
  • salt
  • 75 g smör
  • 1 st knippe gräslök
  • 1 st citron skal och saft
  • flingsalt

Gör så här

1

Tvätta potatisen. Plocka vipp-orna av dillkvistarna. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten med dillstjälkarna. Häll av vattnet och låt potatisen stå kvar på spisen i kastrullen en stund utan lock och ånga av.

2

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Låt det bubbla i några minuter tills det är gyllenbrunt och doftar nötaktigt.

3

Finhacka dillvipporna och gräslöken och lägg ner potatisen med dill och gräslök i en skål. Tillsätt smöret, skal och saft från citronen och blanda om. Toppa med flingsalt och servera genast.


Kommentar:
En kall lax med örtig sås är ett gott alternativ vid sidan av sillen som mättar till potatisen.