Du behöver
- 6 st stora gula lökar
 - olivolja till stekning
 - 1 msk strösocker
 - plockade blad från två rosmarinkvistar
 - 1 krm salt
 - 1 st rulle kyld smördeg
 - 150 g riven pizzaost
 - 12-18 st oliver gärna kärnfria
 - 12-18 st sardeller
 - svartpeppar
 
Gör så här
Skala, skiva och fräs löken i oljan, cirka 3 minuter. Strö över sockret, blanda i hälften av rosmarinbladen och fräs ytterligare cirka 5 minuter. Salta.
Värm ugnen till 200 grader.
Rulla ut smördegen och lägg den på sitt bakplåtspapper på en plåt. Strö över osten. Fördela över löken. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter.
Lägg på oliverna och grädda ytterligare 3–5 minuter. Lägg på sardeller och grädda ytterligare cirka 1 minut. Garnera med nymalen svartpeppar och resten av rosmarinbladen.

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Lökflarnet hämtar inspiration från den franska klassikern pissaladière men görs här på färdig smördeg på rulle.