Du behöver

  • 125 g varmrökt lax
  • 75 g färskost
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och några droppar saft
  • 8 st finn crisp

Topping

picklad rödlök se recept längre ner
gräslök finskuren
smörgåskrasse
citronskal finstrimlat
svartpeppar nymalen

Gör så här

1

Dra skinnet av laxbiten och ta bort det mörka köttet på baksidan. Gaffla ihop laxen med färskost och citronskal och smaka av med några droppar citronsaft.

2

Bryt varje finn crisp i 2 bitar, bred på laxröra och toppa med picklad rödlök, gräslök, smörgåskrasse och citronskal. Avsluta med några tag med svartpepparkvarnen.

3

Tips Picklad rödlök: Koka upp 1/2 dl ättika (12 %), 1 dl strösocker och 1 1/2 dl vatten i en kastrull. Skala och dela en rödlök och skiva den tunt, gärna på mandolin. Lägg löken i den kokheta lagen och låt svalna. Förvaras i kylskåp.


Kommentar:
Bjud på salta snittar till glöggen, finn crisp toppad med varmrökt laxröra och picklad lök och smörstekt baguette med svampröra och västerbottensost.