Du behöver

  • 2 kg hokkaidopumpor två stycken pumpor
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd chili
  • 2 tsk ingefära fint riven färsk
  • 2 msk röd currypasta från burk
  • citrongräs bankade
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 st lime saften
  • 1 nypa socker

Till servering

färsk koriander

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader. Dela och kärna ur pumporna och lägg dem med snittytan upp på en papprad plåt (skär bort en liten bit av botten så står de stadigare). Pensla med 1 msk av olivoljan och krydda med lite salt och peppar. Rosta i ugnen i 30–40 minuter eller tills köttet är mjukt och har fått lite färg.

2

Skala och finhacka löken, finhacka chilin och fräs försiktigt tillsammans med ingefäran i resten av oljan i en kastrull tills allt mjuknar och blir glansigt. Tillsätt currypastan och fräs lite till. Gröp ur pumpaköttet och lägg det i kastrullen tillsammans med citrongräsen. Häll på kokosmjölk och buljong och låt koka ihop i 10 minuter. 

3

Mixa slätt och smaka av med pressad lime och socker. Häll upp i skålar och ringla gärna lite extra kokosmjölk på toppen. Servera med koriander och några goda brödpinnar. 


Kommentar:
Söt ugnsrostad pumpa får sällskap av chili, ingefära, citrongräs och kokosmjölk i den här krämiga soppan.