Du behöver
- 600 g fläskkotletter 4 stycken med ben
- st rapsolja att steka i
- 1 st vitlöksklyftor pressad
- 4 st rosmarinkvistar
- 0,5 tsk citron saft och skal
- flingsalt
Tomatsalsa
3 st tomat gärna gula
10 st körsbärstomater
1 dl olivolja
1 nypa persilja hackad
1 salt
Gör så här
Torka av köttet med hushållspapper. Pensla kotletterna med rapsolja och stek en eller två i taget, gärna i het grillpanna för att få fina ränder på köttet.
Salta köttet lätt. Pressa över vitlök och rosmarin och stek alla fyra kotletterna vidare i vanlig stekpannan på medelvärme. Riv över citronskal och pressa i citronsaft. Låt puttra i cirka 10 minuter, gärna under lock, tills kotletterna är genomstekta.
Skär tomaterna i små tärningar och låt rinna av något i en sil. Vänd ihop med olivolja, persilja och en nypa salt.
Servera köttet med tomatsalsa, kokt potatis, sky från stekpannan och en grönsallad.
Strö smaksättare på köttet när det steker i pannan. Här använder vi vitlök, rosmarin och citron.