Du behöver

  • 600 g fläskkotletter 4 stycken med ben
  • st rapsolja att steka i
  • 1 st vitlöksklyftor pressad
  • 4 st rosmarinkvistar
  • 0,5 tsk citron saft och skal
  • flingsalt

Tomatsalsa

3 st tomat gärna gula
10 st körsbärstomater
1 dl olivolja
1 nypa persilja hackad
1 salt

Gör så här

1

Torka av köttet med hushållspapper. Pensla kotletterna med rapsolja och stek en eller två i taget, gärna i het grillpanna för att få fina ränder på köttet. 

2

Salta köttet lätt. Pressa över vitlök och rosmarin och stek alla fyra kotletterna vidare i vanlig stekpannan på medelvärme. Riv över citronskal och pressa i citronsaft. Låt puttra i cirka 10 minuter, gärna under lock, tills kotletterna är genomstekta.

3

Skär tomaterna i små tärningar och låt rinna av något i en sil. Vänd ihop med olivolja, persilja och en nypa salt.

4

Servera köttet med tomatsalsa, kokt potatis, sky från stekpannan och en grönsallad.


Kommentar:
Strö smaksättare på köttet när det steker i pannan. Här använder vi vitlök, rosmarin och citron.