Du behöver
- 400 g torskfilé MSC-märkt, eller annan vit fisk
- dl svartpeppar nymald
- 1,5 dl vispgrädde
- 0,5 msk tomatketchup
- 1 msk smörgåskaviar
- 1 st currypulver
- 2 dl gul lök finhackade
- 1,5 ost smakrik, riven
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg knappt tinad torskfilé i en smord ugnsform och peppra lätt.
2
Vispa grädden lätt och blanda ned ketchup, kaviar, curry och lök.
3
Häll eller bred gräddblandningen över fisken och strö på osten.
4
Gratinera i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter tills osten börjar få färg.
5
Servera fisken med ris, potatis eller matvete, gröna ärtor och körsbärstomater.
– Jag smaksätter fisken med ketchup för barnbarnens skull och lök och curry för mer vuxen smak, hälsar Ragnhild Axelsson.