Du behöver
- 2 dl quinoa
- 2 st grapefrukt gärna rosa
- 2 st avokado
- 2 dl räkor skalade
- 2 st fänkålsstånd
- 2 st vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 1 st röd chili liten
- 2 msk lime färskpressad limesaft
- koriander en näve
Gör så här
Koka upp quinoan tillsammans med 4 dl vatten och 1 krm salt. Koka på svag värme under lock i 15 minuter. Tag av från värmen och låt stå i ytterligare 5 minuter under lock.
Medan quinoan kokar: skala grapefrukterna med en vass kniv och skär ut hinnfria filéer. Pressa 1 msk saft ur resterna och spara. Halvera och kärna ur avokadorna, gröp ur dem med sked och klyfta köttet.
Koka upp vatten i en kastrull. Ansa under tiden fänkålsstånden och skär dem på längden i centimetertjocka skivor. Dela vitlöksklyftorna på längden. Låt vitlöken och fänkålsskivorna sjuda i 3 minuter, sed-an rinna av och ångas torra. Pensla fänkålsskivorna med 1 msk av olivoljan, salta och peppra och grilla dem i cirka 2 minuter på varje sida eller tills de får fin färg.
Finhacka chilin och de kokade vitlöksklyftorna och blanda dem med resterande olivolja, pressad grapefrukt och lime till en dressing. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp quinoa, grapefrukt, räkor och avokado på tallrikar. Lägg den grillade fänkålen ovanpå och skeda dressingen över rätten. Toppa med koriander.
Snabbkoka fänkålen innan du grillar den så blir den perfekt mjuk men med god, nygrillad yta.