Du behöver

  • 400 g tonfisk på burk 2 burkar MSC-märkt
  • 1 st romansallad huvud
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 st gurka
  • 1 st rödkålshuvud en liten klyfta från huvudet

Dressing

1 dl grekisk yoghurt
2 msk majonnäs
2 msk citronsaft
1 tsk citronskal finrivet
1 msk pepparrot finriven
1 tsk dijonsenap
1 msk bladpersilja finhackad
salt & peppar efter smak

Till servering

4 st libabröd eller tunnbröd
solrosskott en näve
4 st ägg

Gör så här

1

Koka äggen i cirka 7–8 minuter så att de får en krämig gula. Kyl i kallt vatten, skala och skiva.

2

Häll bort spadet från tonfisk-en och dela den i mindre bitar. 

3

Skölj salladen och plocka loss bladen, skär i grova bitar. Skala löken och skiva tunt. Skala och skiva gurkan i centimetertjocka skivor. Strimla rödkålen fint.

4

Blanda samman alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar.

5

Lägg ut bröden på en skärbräda och bred några matskedar dressing i mitten av bröden, men inte ända ut eftersom fyllningen då lätt rinner ut. Fördela bitar av tonfisk, äggskivor och grönsaker ovanpå. Rulla samman och garnera med solrosskott.


Kommentar:
Matiga mackor som också passar bra på vinterutflykten. Pepparrotskrämen kan också smaksättas med finhackade örter som dill och smörgåskrasse.