Du behöver

  • 8 st skivor surdegsbröd eller 4 större skivor
  • 1 dl valnötter
  • 1 tsk honung
  • 1 nypa flingsalt 1 nypa flingsalt
  • 75 g gorgonzolaost
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 0,5 tsk rosmarinkvistar fint hackad
  • svartpeppar efter smak
  • 0,5 st rött äpple
  • 1 msk olivolja

Gör så här

1

Sätt ugnen på 225 grader. Droppa olivoljan över bröd-skivorna och rosta dem på en plåt i 8 minuter eller tills de är gyllene. Vänd efter halva tiden.

2

Rosta valnötterna på medel-hög värme i en torr panna tills de börjar dofta och få lite färg. Häll på honungen och rosta i ytterligare någon minut
under omrörning. Häll upp på bakplåtspapper att svalna och salta lätt med lite flingsalt. Bryt i mindre bitar.

3

Mosa ihop gorgonzola med crème fraîche och rosmarin. Smaka av med svartpeppar. Tärna äpplet fint. Skeda upp röran på bröden och toppa med äppelbitar och valnötter.


Kommentar:
Det går också bra att använda färdigköpt crostini eller ett gott knäckebröd till förrätten.