Du behöver
- 8 st skivor surdegsbröd eller 4 större skivor
- 1 dl valnötter
- 1 tsk honung
- 1 nypa flingsalt 1 nypa flingsalt
- 75 g gorgonzolaost
- 0,5 dl crème fraîche
- 0,5 tsk rosmarinkvistar fint hackad
- svartpeppar efter smak
- 0,5 st rött äpple
- 1 msk olivolja
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Droppa olivoljan över bröd-skivorna och rosta dem på en plåt i 8 minuter eller tills de är gyllene. Vänd efter halva tiden.
Rosta valnötterna på medel-hög värme i en torr panna tills de börjar dofta och få lite färg. Häll på honungen och rosta i ytterligare någon minut
under omrörning. Häll upp på bakplåtspapper att svalna och salta lätt med lite flingsalt. Bryt i mindre bitar.
Mosa ihop gorgonzola med crème fraîche och rosmarin. Smaka av med svartpeppar. Tärna äpplet fint. Skeda upp röran på bröden och toppa med äppelbitar och valnötter.
Det går också bra att använda färdigköpt crostini eller ett gott knäckebröd till förrätten.