Du behöver

  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 0,5 tsk fänkålsfrön lättstötta
  • 3 msk citron färskpressad

Till sillen

420 g femminuterssill
0,5 st fänkål liten
0,5 st silverlök skalad
1 skiva citron i kvartar

Till lagen

Gör så här

1

Koka en lag på 1 1/2 dl vatten, 1 dl socker, 1/2 dl ättikssprit (12 %) och 1/2 tsk lättstötta fänkålsfrön, låt svalna. Blanda i 3 msk färskpressad citron. 

 

2

Skär en förpackning (420 g) väl avrunnen femminuterssill i mindre bitar. Tunnskiva (gärna med mandolin) 1/2 liten fänkål och 1/2 skalad silverlök. Skär 1 skiva citron i kvartar. Varva allt i en burk och häll på lag så att det täcker. Låt gärna mogna ett par timmar i kylskåp. Toppa med sparad fänkålsdill vid servering. 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentar:
Tips För rosa sill byt silverlöken mot rödlök.