Du behöver

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk senap fransk
  • salt
  • peppar
  • 280 g bacon 2 paket
  • 200 g ädelost
  • 4 skiva mjuk pepparkaka
  • smör till stekning
  • 0,5 st rödkålshuvud

Gör så här

1

Strimla rödkålen och blanda med olja, vinäger, honung, senap, salt och peppar.

2

Stek baconet knaprigt, helt eller i bitar, och låt rinna av på ett hushållspapper.

3

Skär pepparkakan i små kuber och stek dem frasiga i smör. 

4

Lägg upp rödkålen på ett stort fat och lägg på baconet, smula över osten och lägg till sist på de frasiga pepparkakskrutongerna.


Kommentar:
Pepparkakskrutongerna är knapriga och söta och matchar det syrliga, krämiga och salta.