Du behöver
- 200 g nötfärs
- 3 msk kalvfond på flaska
- 1 st gul lök
- 1 st potatis kokt, kall
- 1 st ägg
- 3 msk grädde
- 2 krm kryddpeppar malen + kryddpeppar till stekning
- 4 msk smör
- st rosmarinkvistar
- 300 g kalvfärs
Gör så här
1
Blanda kalv- och nötfärs med kalvfond. Skala och riv löken på den fina sidan av rivjärnet. Skala och riv potatisen fint.
2
Blanda färsen med lök, potatis, ägg, grädde och kryddpeppar. Forma små bullar och lägg dem på vattensköljt skärbräde.
3
Bryn bullarna runt om i smör i en stekpanna, inte för många åt gången. Krydda med kryddpeppar och efterstek i 3–4 minuter. Garnera med rosmarinkvistar.
Tips! Smaka av färsen med mer fond, kryddpeppar eller salt om det behövs. Köttbullarna kan göras i förväg och frysas in, annars kan de förvaras 2–3 dagar i kylskåp.