Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 3 msk kalvfond på flaska
  • 1 st gul lök
  • 1 st potatis kokt, kall
  • 1 st ägg
  • 3 msk grädde
  • 2 krm kryddpeppar malen + kryddpeppar till stekning
  • 4 msk smör
  • st rosmarinkvistar
  • 300 g kalvfärs

Gör så här

1

 

Blanda kalv- och nötfärs med kalvfond. Skala och riv löken på den fina sidan av rivjärnet. Skala och riv potatisen fint. 

2

 

Blanda färsen med lök, potatis, ägg, grädde och kryddpeppar. Forma små bullar och lägg dem på vattensköljt skärbräde. 

3

 

Bryn bullarna runt om i smör i en stekpanna, inte för många åt gången. Krydda med kryddpeppar och efterstek i 3–4 minuter. Garnera med rosmarinkvistar.

 


Kommentar:
Tips! Smaka av färsen med mer fond, kryddpeppar eller salt om det behövs. Köttbullarna kan göras i förväg och frysas in, annars kan de förvaras 2–3 dagar i kylskåp.