Du behöver
- 1 st blomkålshuvud ca 700 g
- 0.5 st citron saften
- 0.5 dl olivolja
- 1 msk srirachasås het chilisås
- sesam- och pankopanerad tofu
- 1 st fast tofu (270 g)
- 1 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl pankoströbröd
- 0.5 dl sesamfrön
- 1 dl rapsolja
Till servering:
sojabönor
gurka skalad och urkärnad i bitar
färsk koriander
Gör så här
1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Skär blomkålen i 1/2 centimeter tjocka skivor. Blanda citronsaft, olja och sriracha i en bunke. Blanda med blomkålsskivorna så att de täcks av såsen. Lägg dem i ett lager på papprad plåt, salta och peppra lätt och stek i ugnen i 20 minuter. Vänd
2
skivorna efter halva tiden.
3
2 Vispa ägget med 1 tsk kallt vatten i en skål och blanda mjöl, salt och peppar i en annan. Blanda pankoströbröd och sesamfrön på en tallrik. Skär tofun i 1/2 centimeters skivor och doppa dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko- och sesamblandningen.
4
3 Stek tofun i generöst med olja tills den är gyllene runtom och genomvarm. Låt rinna av på hushållspapper.
5
4 Servera blomkålen med tofu, sojabönor, gurka och koriander.
6
Tips! Blanda 1 dl grekisk yoghurt med saften av 1/2 lime till en dressing att servera till. Smaka av med några droppar honung, salt och peppar.
Här får blomkålen smak av den starka chilisåsen sriracha. Läckert tillsammans med frasig tofu.