Du behöver

  • 4 prt pasta t ex spagetti
  • 1 dl kapris väl avrunnen
  • 1 dl rapsolja
  • 1 st blomkålshuvud (cirka 700 g)
  • 1 dl pastavatten
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 dl parmesanost riven
  • färsk timjan

Gör så här

1
1 Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Fräs kaprisen

2
i het rapsolja tills de “poppar” och blir krispiga. Lyft över till en tallrik med hushållspapper på.

3
2 Ansa blomkålen och skär den i buketter. Skiva rotstocken tunt. Stek blomkålen på hög värme i lite av oljan som kaprisen stektes i, tills den får fin färg, cirka 8 minuter.

4
3 Tillsätt pastavatten, vitt vin, hackad vitlök, låt koka upp och puttra cirka 5 minuter. Salta lätt och vänd ner pastan och riven parmesan. Strö över kapris och timjan vid servering.


Kommentar:
Hårdstekt blomkål får ett smaklyft av vitt vin, parmesanost och krispig kapris.