Du behöver

  • 500 g sötpotatis
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • salt svartpeppar
  • 1 st bacon (140 g)
  • 1 dl grekisk yoghurt 10
  • 1 msk citronsaft färskpressad
  • 1 dl persilja fint skuren

Gör så här

1
1. Skala sötpotatisen och skär i centimeterstora tärningar. Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i olivoljan i en kastrull. Häll i potatisen, buljongen och grädden och låt koka i 10–15 minuter eller tills potatisen är helt mjuk. Mixa allt slätt och smaka av med salt och peppar.

2
2. Skär baconet i stora bitar och stek det gyllene och frasigt medan soppan kokar. Låt rinna av på hushållspapper.

3
3. Rör ihop yoghurt och citron och smaka av med salt. Häll upp den mixade varma soppan i skålar, klicka på lite yoghurt, strö över bacon och toppa med persilja.


Kommentar:
Enklast möjliga soppa med syrlig yoghurt och knaprigt bacon. Lite knäckebröd är gott till