Du behöver

  • 4 st färdiga portionspajsskal finns i frysdisken

Rostade tomater:

400 g små tomater
1 msk olivolja
0.5 tsk salt
0.5 tsk socker
1 krm peppar

Fyllning:

3 st ägg
2.5 dl mellangrädde
1 krm svartpeppar
150 g ost t ex präst eller parmesan

Till servering:

25 g pinjenötter
rucola
100 g lufttorkad skinka t ex parma
basilika
olivolja

Gör så här

1
1. ?Värm ugnen till 200 grader och förgrädda pajskalen i 8 minuter. Sänk värmen till 175 grader.

2
2?. Halvera tomaterna om de är lite större eller pricka dem med en tandpetare om de är små. Lägg dem i en ugnsform. Blanda olivolja, salt, socker och peppar och ringla över

3
tomaterna.

4
3?. Vispa ihop äggen med mellangrädden och krydda med svartpeppar. Fördela osten i pajskalen och häll äggstanningen ovanpå. Grädda pajerna i 30–40 minuter eller tills fyllningen fått fin färg och stannat. Låt tomaterna rostas samtidigt, längst ned i ugnen.

5
4?. Rosta pinjenötterna gyllene i en torr panna. Toppa de

6
färdiga pajerna med lite

7
rucola, ugnstomater, parmaskinka, basilika, pinjenötter och några droppar god olivolja.


Kommentar:
Färdiga portionspajskal hittar du i frysdisken. Här med läcker ostfyllning som toppas med lufttorkad skinka och söta ugnstomater.