Du behöver

  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 st saffran (0,5 g)
  • 4 dl moghrabiah (pärlcouscous)
  • 1 dl solroskärnor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g bladspenat
  • 500 g rödbetor förkokta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 150 g fetaost

Gör så här

1
1.??Koka upp buljongen och lägg i saffran och moghrabiah. Koka i 15 minuter och låt sedan rinna av. Rosta under tiden solroskärnorna i en torr panna tills de får fin färg.

2
2.??Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skölj spenaten om det behövs. Dela rödbetorna i klyftor. Fräs vitlöken på medel­värme i olivoljan. Lägg på spenaten och fräs vidare tills den mjuknat. Salta och peppra och lyft ur den ur pannan. Lägg i rödbetor och balsamvinäger och fräs tills betorna är varma. Salta och peppra.

3
3.??Fördela moghrabiah, rödbetor och spenat på tallrikar, smula över fetaost och toppa med rostade solrosfrön.


Kommentar:
Moghrabiah är libanesisk pärlcouscous och en prydnad på matbordet. Koka den med saffran så blir den vackert gul.