Du behöver

  • 4 prt bandpasta
  • 300 g bladspenat (eller 200 g färsk)
  • 1 st gul lök hackad
  • olja att steka i
  • 1 st grönsaksbuljong tärning
  • 1.5 dl vitt vin halvtorrt
  • 2.5 dl grädde efter smak
  • 1 msk majsena
  • salt och peppar
  • 500 g laxfilé

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

2
Fräs spenat och lök försiktigt i olja. Tillsätt buljongtärningen och vinet och låt puttra i några minuter. Späd sedan med grädde till önskad mängd.

3
Red av med majsena och låt puttra tills såsen börjar tjockna något. Smaka av med salt.

4
Stek laxen i olja. Salta och peppra lätt.

5
Tips! Spenaten kan varieras och bytas ut mot andra grönsaker, till exempel strimlad squash, grönkål eller gröna ärtor.


Kommentar:
Den här laxrätten med pasta och spenatsås lagar Elaine Bohman både till vardag och fest.