Du behöver

Pannnacotta:

250 g blåbär färska eller frysta tinade
1 dl socker
4 dl grädde
2 dl mjölk
5 st gelatinblad
2 msk bärsaft eller vatten

Citronmousse:

1 dl yoghurt turkisk eller rysk
1 dl vispgrädde
2.5 msk lemon curd

Gör så här

1
Mosa bär och socker med en gaffel i kastrull. Blanda i grädde och mjölk. Låt detta precis sjuda upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Låt dra cirka 15 minuter. Rör om ett par gånger. Sila bort det som finns kvar av bären.

2
Blötlägg gelatinet i kallt vatten, ta sedan upp och krama ur. Värm bärsaften och smält gelatinet där i, rör ner i gräddblandningen. Blanda väl och fördela blandningen i portionsformar eller burkar. Täck över och låt stelna i kylskåp minst 4–5 timmar.

3
Vispa ihop yoghurt och grädde i en bunke. Blanda i lemoncurden försiktigt för hand. Toppa pannacottan med moussen och servera, eller täck över, och förvara i kylskåp till servering.