Du behöver

  • 1.5 kg lammkotletter med ben
  • smör att steka i
  • vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar stött
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2.5 dl vispgrädde

Tillbehör:

potatis kokt

Gör så här

1
Torka av kotletterna med hushållspapper och stek dem i smör cirka 3 minuter per sida. De behöver inte vara genomstekta men ska få fin färg.

2
Lägg kotletterna i stekgryta och fyll upp med vatten så att det precis täcker köttet. Krydda med salt, vitpeppar och soja.

3
Koka upp och låt sjuda sakta på spisen i 2 timmar. Ta upp köttet och rör i grädde i såsen. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja, salt eller peppar. När såsen börjar puttra läggs köttet tillbaka. Koka i några minuter tills såsen blir simmig.

4
Servera med kokt, gärna pressad potatis.


Kommentar:
När Sonja Wahlström lagar lamm tar hon fram ett recept som hon har fått av sin faster. Två timmars koktid garanterar att kotletterna blir möra och goda.