Du behöver

  • 4 st citron skal och fruktkött
  • 4 dl vatten
  • 2 l äpplen skalade och klyftade
  • 1 kg strösocker

Gör så här

1
Skala citronerna med potatisskalare, försök att bara skala av det yttersta, lämna det vita.

2
Skär skalen i strimlor och koka dem mjuka i vattnet, cirka 10 minuter.

3
Skär bort allt det vita skalet från citronerna med en vass kniv, skär dem i fyra delar och skiva delarna.

4
Blanda citronkött, äppelklyftor och citronskalen med sitt kokvatten i en gryta.

5
Koka tills frukten blivit mosig, cirka 20 minuter. Tillsätt sedan sockret lite i taget och låt massan sakta koka till en glansig marmelad cirka 30 minuter till.

6
Rör om lite då och då så att marmeladen inte kokar fast.

7
Slå upp i väl rengjorda burkar. Förvara svalt.