Du behöver
- 1 st bulldeg se nedan
Fyllning:
125 g smör rumsvarmt
2 dl drottningsylt
1 st ägg till pensling
pärlsocker till dekor
Gör så här
1
Deg: Bered degen på samma sätt som i grundreceptet och låt den jäsa i minst 40 minuter.
2
Smörj två ugnsformar, cirka 22?x?30 cm eller en stor långpanna. Vill du kan du istället klä formarna med bakplåtspapper.
3
Kavla ut degen till en stor rektangel, 2–3 mm tjock, på lätt mjölat bakbord. Känns det lättare att hantera en mindre bit deg kan du dela degen i två och kavla en bit i taget.
4
Fyllning Rör smöret mjukt och bred det i ett jämnt lager över degen. Bred även på sylten. Rulla ihop degen till en lång rulle och skär i cirka 2 cm tjocka skivor. Placera bullarna med lite mellanrum i ugnsformarna eller långpannan. Låt jäsa övertäckt i cirka 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
5
Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20–25 minuter.