Du behöver

  • 1 st fänkålsstånd litet
  • 1 st morot stor
  • 0.5 st gurka
  • 3 msk risvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk socker

Het majonnäs:

1 dl majonnäs
2 tsk sambal oelek
1 tsk pressad lime
salt peppar

Röding:

rödingfilé (ca 250 g)
1 tsk sesamolja
2 msk sesamfrön
2 msk smör

Gör så här

1
Ansa fänkålen och skala moroten. Hyvla dem och gurkan så tunt det går på längden, gärna med mandolin. Vispa ihop vinäger, olivolja och socker och vänd samman med grönsakerna. Låt stå och dra medan du fixar resten.

2
Het majonnäs: Rör samman ingredienserna till majonnäsen, smaka av med salt och peppar och ställ svalt till servering.

3
Röding: Pensla rödingfiléerna på köttsidan med sesamoljan och strö över sesamfrön. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek dem med skinnsidan nedåt i 2 minuter. Vänd dem och stek i

4
1 minut till. Salta och peppra.

5
Lägg upp salladen på tallrikar och lägg skinnfria bitar av rödingen ovanpå. Servera med den heta majjon.


Kommentar:
Perfekt stekt röding blir ljuvligt gott med krispiga, syrliga grönsaker och het majonnäs.