Du behöver

  • 8 st lammkotletter
  • smör att steka i
  • salt och peppar
  • 2 st gula lökar
  • 8 skiva ädelost 35-50 g/skiva
  • 1 st gröna ärtor frysta
  • 1 msk smör

Till servering:

potatis kokt pressad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Stek lammkotletterna hastigt i stekpanna i smör. Salta och peppra och lägg ut kotletterna i en eldfast form.

3
Finhacka löken och låt den mjuksteka i smör tills den är gyllengul och genomskinlig. Lägg en matsked lök på varje lammkotlett.

4
Täck varje kotlett med en skiva mögelost (man ska inte vara snål, hälsar Elisabeth).

5
Gratinera kotletterna mitt i ugnen i 15–20 minuter.

6
Osten ska smälta och lägga sig som ett täcke över lammkotletterna.

7
Koka ärtorna enligt förpackningens anvisning. Rör ner en klick smör som får smälta i ärtorna och salta lätt.

8
Servera kotletter och ärtor med pressad potatis.


Kommentar:
Jättegott! Ett väldigt enkelt sätt att laga åtta kotletter som blir klara samtidigt. Ädelosten ger en lyxig känsla och tack vare att den smälter behövs ingen annan sås.