Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1
  • 1 st citron gärna ekologisk
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0.5 st timjan kruka färsk
  • olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 st fänkålsstånd stora

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Skölj och torka av kycklingen och lägg den på en ugnsplåt. Dela citronen och pressa saften över kycklingen, lägg därefter citronhalvorna i magen på kycklingen.

2
Krossa de oskalade vitlöksklyftorna lätt med bladet av en kniv och hacka timjanen grovt. Stoppa in vitlöksklyftorna med

3
skalet kvar och timjanen i kycklingen.

4
Ringla över 2 msk olivolja och krydda rikligt med salt och peppar.

5
Sätt in i mitten av ugnen och stek i cirka 1 timma och 30 minuter.

6
Skär fänkålen i mindre klyftor. Ta ut plåten och lägg fän­kålen runt om kycklingen. Ringla över några matskedar olivolja och strö över salt.

7
Ställ in i mitten av ugnen och stek klart i cirka 30–40 minuter tills fänkålen är mjuk och köttsaften är genomskinlig, då är kycklingen klar.


Kommentar:
Servera med en god sallad. Blanda en påse salladsskott med romansallad skuret i mindre bitar. Toppa med dressing på
2 msk olivolja, 3 msk vit balsamvinäger och 1 tsk flytande honung. Blanda och krydda med salt och svartpeppar.