Du behöver

  • 4 prt bulgur
  • 4.5 st grönkål stjälkar
  • 1 st aubergine
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • 50 g torkade tranbär eller sultanrussin
  • 2 msk pumpafrö rostade
  • 0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och saften
  • 2 dl yoghurt tjock

Gör så här

1
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj och repa bladen från grönkålen. Skär i grövre bitar och skiva auberginen i tunna skivor.

2
Hetta upp olja i en panna och stek aubergineskivorna tills de fått fin färg. Krydda med spiskummin, salt och peppar och vänd ner grönkålen tillsammans med tranbär och pumpafrön. Låt allt bara bli genomvarmt och dra åt sidan.

3
Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar. Lägg upp bulgur tillsammans med grönsakerna och servera med yoghurtsåsen.


Kommentar:
Grönkål är en riktig hälsobomb, fylld med järn, C-vitamin och A-vitamin. Smulad fetaost gör rätten extra krämig.