Du behöver

  • 600 g färska skärbönor
  • 500 g (tratt)kantareller
  • 2 msk smör
  • 1 paket (140 g) baconskivor
  • 2 gula lökar
  • 1 msk vatten + 1 msk vinäger
  • 1/2 –1 tsk strösocker
  • (fling)salt

Gör så här

1
Skär bönorna tunt på snedden, blanchera 3–4 minuter i kokande lättsaltat vatten. Sila av och kyl.

2
Stek kantarellerna i smör i stekpanna tills all vätska ångat bort. Rör om ofta. Låt kallna.

3
Klipp baconskivorna i 1 1/2 cm breda bitar. Stek dem gyllene

4
i stekpanna på drygt medelvarm platta. Låt kallna på tallrik.

5
Skala och hacka lökarna. Stek hacket blankt i pannan med baconfettet. Skeda på vatten och vinäger och sjud tills vätskan ångats bort. Rör om ibland. Smaka av med socker. Låt kallna.

6
Allt detta kan göras dagen före. Förvara ingredienserna var för sig på svalt ställe. Före servering blandas ingredienserna i en mikrotålig bunke och ljummas i mikron. Smaka av med salt.