Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • olja till stekning
  • 3 st vitlök finhackad
  • 1/2–1 st chili röd finhackad
  • 1.5 msk ingefära riven
  • 2 msk sherry
  • 1 tsk socker
  • 12 dl ris kokt, kallt
  • 4 st salladslökar skivade
  • 2 dl sojabönor frysta
  • 1 msk grönsaksfond koncentrerad
  • 2 tsk sesamolja
  • soja japansk, efter smak
  • 4 st ägg
  • 0.5 msk sesamfrö

Gör så här

1
Mjukfräs den gula löken i olja i en stor stekpanna utan att den tar färg. Tillsätt sedan vitlök, chili och ingefära och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i sherry och socker och låt koka in. Tillsätt ris, salladslök, sojabönor, grönsaksfond och sesamolja, låt allt bli genomhett under omrörning. Smaka av med soja.

2
Hetta upp en till stekpanna med olja och stek äggen på ena sidan tills vitan stannar men gulan är krämig. Strö över sesamfrön och servera till riset.