Du behöver

  • 3 st tomater
  • 2.5 st salladslökar
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st lime saften
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 kruka koriander blad och stjälkar
  • salt svartpeppar, strösocker
  • 200 g nachochips
  • 75 g riven ost
  • 10 skiva inlagd jalapeño

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill.

2
Klyfta tomaterna och ta bort kärnorna. Tärna tomatköttet fint.

3
Ansa och hacka salladslöken. Ta bort kärnor och mellanväggar på chilin och hacka den fint. Blanda tomat, lök och chili med limesaft och olivolja i en skål. Skär koriandern fint och vänd ner den, smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

4
Lägg nachochipsen i en ugnsfast form, strö över ost och

5
jalapeños, sätt in under grillen tills osten har smält och börjar bubbla. Akta så att inte chipsen bränns.

6
Servera nachochipsen med tomatsalsan.