Du behöver

  • 800 g högrev benfri
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 st burk konserverade coctailtomater
  • 1 msk paprikapulver rökt
  • 0.5 msk spiskummin
  • 1 msk farinsocker
  • 3 msk oxfond Bong Touch of Taste med rödvin
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk whisky

Gör så här

1
Lägg ner högreven i grytan (du behöver inte putsa köttet).

2
Skala gul lök och vitlök. Skiva löken och vitlöken tunt.

3
Blanda övriga ingredienserna och bred på köttet. Lägg sen gul lök och vitlök ovanpå högreven.

4
Sätt in i ugnen på ca 125 grader. Låt grytan tillagas i ungefär 4 timmar, i vissa fall kan det längre tid. Köttet är färdigt när det går enkelt att riva isär.

5
Dra isär köttet med en stor gaffel och bland noggrant runt i grytan.

6
Salta och peppra med grovmalen svartpeppar.

7
Servera mellan nybakt hamburgerbröd, syrad kål, bakade tomater och saltgurka. Ugnsrostade potatisklyftor passar bra som alternativ till pommes frites.

8
Om du ska bjuda på receptet funkar det utmärkt att göra köttet dagen före och sen värma på runt 100 grader i ugnen ca 45 min innan servering