Du behöver

  • 750 g fläskkarré
  • 100 g varmrökt sidfläsk, tärnat
  • 100 g katrinplommon
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st gul lök, grovskuren
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 kvistar mejram
  • 3 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 2 dl äppeljuice
  • 2 st äpplen, urkärnade, grovskurna
  • 2 dl grädde

Gör så här

1
Stick ett hål på längden genom fläskkarrén, använd en trägaffel. Fyll med katrinplommon. Salta och peppra.

2
Hacka samman vitlök, plockad rosmarin och mejram. Klappa in det i köttet.

3
Bryn köttet i smör runt om så att det får färg och lägg över i en gryta.

4
Skala och grovskär löken och äpplena. Lägg i grytan. Lägg också i katrinplommon om inte alla fick plats inuti köttet.

5
Häll på äppeljuicen, kalvfond och vatten och låt köttet puttra under lock ca 1,5 tim, eller till köttet känns mört.

6
Sila av skyn och tillsätt grädden. Låt koka ihop ett par minuter och smaksätt med salt, peppar och finskuren färsk mejram.

7
Skiva steken och servera med gräddskyn och de kvarvarande lök- och äppelbitarna